West Midlands

Classic & Special Cars

Renault Clio Williams Phase 1 (1994)

VERKOCHT

Compleet gerestaureerde Renault Clio Williams Phase 1 te koop aangeboden.

Dé hot hatch van de jaren ’90. In 1992 werd Renault samen met Williams wereldkamioen in de F1. Deze samenwerking leidde tot de extra sportieve Clio Williams, geïntroduceerd in 1993. Er werd een gelimiteerd aantal gebouwd als homologatiemodel voor de Franse rallysport. Deze zijn onder andere te herkennen aan de genummerde plaquette op het dashboard. Dit exemplaar is nummer 2471 uit de reeks van ca. 3800 exemplaren.

Dit exemplaar (#2471) is nieuw verkocht in Duitsland en in 1999 in Nederland geïmporteerd. Na meer dan 11 jaar stilstand is de auto in 2018 volledig gerestaureerd. Kosten noch moeite zijn gespaard om de auto weer in nieuwstaat te krijgen.

De auto is volledig gestript, waarna de carrosserie is aangepakt en de auto volledig is gespoten in de originele kleur Bleu Sport metallic. Losse delen zijn gestraald en gecoat danwel gespoten. De motor is opnieuw opgebouwd, de cilinderkop gereviseerd en alle slijtagedelen vernieuwd. Hieronder inbegrepen lagerschalen, een verbeterde oliepomp, waterpomp, de complete distributie en koppeling.
De wielophanging, lagers, remmerij en koelsysteem zijn vernieuwd. Bij het opbouwen van de auto is alles vernieuwd dat aandacht verdiende. De originele Speedline velgen zijn gerestaureerd en voorzien van nieuwe Toyo Proxes T1R banden in de originele maat.
Dit alles heeft geleid tot een Williams in nieuwstaat. Het zal niet meevallen om een beter exemplaar te vinden.

De auto wordt geleverd met een nieuwe APK, facturen en aanwezige documentatie.

Km.stand 194.000. Sinds restauratie niet mee gereden.

Prestaties:
– Topsnelheid: 215 km/h
– Acceleratie 0 – 100 km/h: 7,8 sec
– Funfactor: hoog

Prijs: VERKOCHT

Previous Post

© 2024 West Midlands

Theme by Anders Norén