West Midlands

Classic & Special Cars

Jaguar E-type OTS (1969)

Te koop, Jaguar E-type Roadster 4.2 litre uit de tweede serie met dé Jaguar motor: de 4.2 liter 6-in-lijn. Uitgevoerd in de prachtige kleuren combinatie primrose yellow gecombineerd met een zwart lederen interieur. Deze Jaguar E-type Roadster werd nieuw geleverd in de USA in januari 1969, een Heritage certificaat is aanwezig. Deze E-type werd in het verleden compleet gerestaureerd. Recent is de auto technisch en cosmetisch nagelopen. Zo is er een nieuwe kap gemonteerd, evenals een nieuwe ‘hood envelope’, zijn de carburateurs gereviseerd en zijn diverse slijtagedelen vernieuwd.

Historie

De Jaguar E-type zag het levenslicht in 1961 als opvolger van de fameuze XK 120, 140 en 150 serie. De E-type werd dat jaar op 15 maart voorgesteld op de Salon van Genève en sloeg in als een bom… vanwege de sublieme vormgeving en het technische concept. De vormgeving van de E-type is welhaast van een onaardse schoonheid. Kijk naar de vele fraaie details en realiseer je dat je kijkt naar absolute, tijdloze, schoonheid in automobiele vormgeving.

 

De Jaguar E-type Serie 2 staat bekend om open koplampen, gewijzigde achterlichten en verbeterde interieur(ruimte). Dit exemplaar is tevens voorzien van bredere chromen spaakwielen met whitewall banden (standaard USA) en vleugelmoeren.

Vraagprijs EUR 95.000,-

Exterieur

Interieur

Next Post

Previous Post

© 2024 West Midlands

Theme by Anders Norén